Élet a tyúkudvarban

A nagyi tyúkudvara

2014. augusztus 19. 07:28 - Donkey Hote

Ugye irtam már egy nagyiról, aki rengeteg sok tapasztalattal, tyúkkal és életévvel rendelkezik és irtam egy nagyiról, akinek a kopasznyakú kakasom adtam és a kotlós ültetési módunkat hasonlitottam össze. Nos be kell ismernem két nagyiról van szó, nevüket nem emlittem meg, mert az már az és saját szférám belseje. No most én a második nagyiról irok azaz Konta mamánról(majd kép is lesz róla)

A nagyi egy nagyon vicces és jókedvű asszony. Ha valami baj van tud nevetni de tud sirni is igy egy nagyon kedves személyiség, kár, hogy nem tudjátok megismerni.Szegény nagyit idén egy hatalmas csapás érte, nem az, hogy meghalt valakije, mondjuk tata, mert elváltak(rémes élni tata nélkül..), mert anyának az édesapja pedig meghalt még anya sem ismerte, mert a másik nagyi azaz Papp mama hat hónapos terhes volt, de sajnos ilyen az élet... Na de térjünk vissza Konta mamára.

A nagyi másfél hónap alatt huszonhét csirkéjét veszittt el. A csiréjei egyidősök a brahmákkal. Egy nappal öregebbek, mint a brahmák. A kopasznyakút azért adtam neki, hogy sikerüljön egy kicsit megvigasztalnom, mert nagyon maga alatt volt.De végül sikerült. Igy mára húszan vannak.

Végül elkezdett tojni a gyöngytyúkok, ugye erről is irtam A na végre tojást is látok cimen. Na akkor végül sikerült tizet összekapirgálnom, úgy, hogy minden nap tojást három naponként, és hetente három tojás volt. Végül mikor eljött az idő a nagyi tyúktojást is tett alatta, de a gyönytyúk végül két három nappal hamarabb kelt ki a tojásból. A tizből öt csibe kelt ki és az egyik egy kis szürke elhullott. Még maradt négy. Három fehér és egy szürke. Nagyon büszke voltam a fehér gyöngyikakasra, aki mára egyedüli kakas a gyöngytyúkokkal, mert a szürkét elcseréltem egy tojóra.

Elültettünk még egyet, ami az én kedvenc tyúkom mamaánál, a kendermagos búbos, aki már vagy hér éves és most lett először kotlós és én biztam benne, mert olyan hülye volt, mig kint ült a kotlási helyen, hogy jött nekem. Na de végül rossz választás volt, mert két csibét kitaposott a tojásból, repült, úgy, hogy a lába nem érte a földet, vagyis gondolom, mert én a másik nagyiéknál voltam, amúgy a fürj gyilkosság hetén. Végüli végeredmény maradt a sárga kotlós és vele huszonhét csirke.  

Lett tizenegy fekete és kendermagos összesen(azért, mert a nagyi kakasa kendermagos és az enyém meg fekete) és lett négy gyöngytyúk vagyis öt csak az egyik kipurcan, két fehér és a maradék pedig sárga. A sárgák közül lehet van két krédli azaz korcs japán. Nem tudtam megállni, hogy ne csináljak képet a nagyi kutyájáról Bandikáról és a cicájáról Spuritól Na de most már beszéljenek a képek is:

Fénykép0325.jpgFénykép0331_1.jpgFénykép0332_1.jpgFénykép0336_1.jpgFénykép0339_1.jpgFénykép0341.jpgFénykép0355.jpgFénykép0360.jpg

 

 

                                

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-a-tyukudvarban.blog.hu/api/trackback/id/tr76615541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.