Élet a tyúkudvarban

A halál karjai

2014. augusztus 22. 11:22 - Donkey Hote

Ez a bejegyzés legalább már egy hónapja van a fejemben. Már gondolom unjátok, hogy minden nap irok valamilyen hülyeséget, de a nyári szünidő nagyon uncsi néha-néha, mert a házi olvasmány már készen van és nincs mit csinálni. Olykor találok valami elfoglaltságot magamnak, hát vajon hol? a tyúkoknál.

Van, hogy olykor-olykor olyan nagy hülyeséget birok csinálni, hogy az még nekem is fáj utólag, mikor belegondolok, hogy te idióta ezt most minek kelletett csinálni, miért nem tudtad nézni inkább az Animal Planetet vagy az Ozonenetworkot- de sajnos ott sincs mindig dinoszauruszos fim, vagy az Animal Planeten valami állatorvosos, vagy  állatvédős, hogy a cukrom menjen fel egy kicsit.

Na de az a szöveg is egy halálesetrő szól. Sajnos a halál tárt karokkal vár, ha akarod, ha nem és ezt sajna nem lehet megváltoztatni a világ kezdetétől a világ végéig. Kb másfél hónapja kaptam két piros szemű fehér nyuszit vagy rendes nevén Pannon nyulat.

Az egyiket a bácsiról, akitől kaptam elneveztem Nelunak, mert ő volt a kicsi, a kedvenc és a fiú. A másikat Nelu bácsi lányáról Caméliának neveztem el ő még él is virul és élvezi a nyarat Alizzal és Esztikével. Néha néha, hogy ne mindig árpán és lucernán na és persze csöves tengerin éljenek kaptak krumplit, répát és a kedvencüket a görög dinnyét. Én kifejezetten utálom, de nálunk, még Virslike is imádja csak én nem. Na de vissza Nelura.

Szegény kicsim a nagyi vizes lucernájától felfúvódott(pedig megmondtam neki szépen és magyarul, mama nem kel a lucernád, mert van nekünk, de ő már öregszik és egyre-egyre csökönyösebb) na de ami történt megtörtént. Aztán felhivtam anyát és megkérdeztem tőle, hogy most mit tegyek. Szerencsére ott vlt a főnöknéni és neki az anyukájának rengeteg nyula van és azt mondta, hogy nincs mit tenni. Mint egy szappanoperában. Kiborulás sirás vonyitás(már az én részemről) és sirtam, hogy már nincs is mit tegyek, meg tudjátok milyen az... vagyis gondlom.

 Meg két napig, mint ahogy a halottakat szokták hagyni maradt, de nem azért, mert ilyen vallásos vagyok hanem azért, mert én semmilyen döglött állathoz hozzá nem nyúlok, nincs hozzá gusztusom. Na de elkészült a sirgödör. Valamilyen szinten el voltam kenődve, de nem annyira, mint Zsebpityinél. A sirja ott van a Zsebpityé melett, csak még fejfát nem csináltam. Nem volt rá időm. De Zsebpityinek, még virágjai is van. Már sajnos megint gyászról irok, de ilyen a természet...

Na még mielőtt befejezném irok néhány sort a nyuszikról is. Aliz már nálam született oly kábé öt éve már. Még egy részeges bácsitól vettem az anyját. Az anja egy fekete szuper termékeny nőstény volt. Nálam az első alma Alizék voltak hatan, amiből négyet sikerült eladnom és sokáig egy ketrecben élet Fruttival, aki egy fehér lábú fekete nyúl volt, de rá két évvel elpusztult.

Aliznak öt életéve során sajnos csak két alma volt. Az egyik alomból mára csak egy maradt meg Esztike, aki egy idegbeteg idióta, ha nem lennének csak hárman, mát nyúl vadason lenne az asztalon Esztikéből, aki az édesapja szinét örökölte.

Volt egy tesója is Elisz, aki tavaly télen pusztul el, aki ugyan olyan volt, mint Aliz csak vagy két kilóval könnyebb. Aliz legalább vagy öt kilós és tavaly az egész ősz az első udvaron Virslikével töltötte, mert imádott kiszögdösni az ólból és végül már nem is törődtem vele, de ő is agressziv, de nem olyan, mint Esztike.

Ugye Camélia nem régóta van velem, de már ő is okozott néhány véres sebet a bal karomon. Ha a ketrecében simogatom azt imádja, de ha grabancánál fogva felemelem akkor kitör a nyúl harca és Dávid tűrőképességének a határa, még eddig csak egyszer kapott, de akkor is csak egy ********* pofont.

Na de zóta kapott egy téglát a ketrecbe és azóta az az ágya, imád rajta heverészni és főleg dinnyét enni közben. Most egy másik állatfajt ismeretetek meg és csak annyit mondhatok, hogy nem minden nyúl elviselhető, mert minden egy különböző egyéniség.

Fénykép0639.jpgFénykép0651.jpgFénykép0643.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-a-tyukudvarban.blog.hu/api/trackback/id/tr326620615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.