Élet a tyúkudvarban

Egy izgalmas nap

2014. augusztus 25. 07:47 - Donkey Hote

Szeretettel üdvözlök mindenkit ismét jelentkezem innen a tyúkudvarból. Ma szerintem a vércukorszintem az egekbe szökött (bár nem vagyok szerencsére cukorbeteg). Először kezdődött azzal.....

Úgyhogy vagy négyszer végigfutottam az egész tyúkudvart, mert a legkisebb csapatom (nem kell megijednetek nincs új csapat, csak a három garnitúrából a legkisebb képviselők időre, de súlyra nem) a rucaólból kiszökött, mert adtam volna nekik tápot, mert olyan kis nyeszledtek voltak, hogy ki nem álltam őket.

Most a legnagyobb kakas kábé akkora, mint egy japán kakas hetvennyolc dekagramm. Én nagyon büszke vagyok rá, de egyben sajnálom is, mert ő fog a leghamarabb meghalni pedig imádom, csak annyi, hogy piros kakas és azok nekünk minden évbe pofátlanul nekünk jött mikor lehajoltunk, vagy csak állva, így nem is nagyon bánom....

 Nálunk ha egy kakas jól viselkedik, az első évet kikönyörgöm, hogy ne legyen levágva és már második évben túl öreg lesz és anya utálja az öreg tyúkot kakast főzni, mert kell hozzá egy fél butélia, meg egy kiló 120-as szeg.Most van egy kopasznyakú, meg egy rózsás kakas, akit idén meg jövőre a szárnyaim alá kell vennem,vagyis inkább az ügyvéde, hogy ne kerüljön kés alá.

 Na a tizenhárom csirkéből hat maradt az ólban és csak hetet kelletett összeszednem. Két sárgát, Három fehéret, egy kendermagosat és egy feketét. A fehéreket és a sárgákat könnyen összeszedtem, de a kendermagost a cserepes paletta alól, ami a könnyebbik eset volt és a másikat pedig a farakás aljából két farönk közzé beszorulva. Látszik, hogy félig orozvák. Reklám után folytatjuk...

A reklám néhány közönséges videó a YouTuberól

 

 A következő úgymond a tetőpont, pedig... Kezdjük az elejéről. Apa segítségével daráltam a csirkéknek kukorica, árpa és búza keverékét. Aztán mentem, hogy agyjak a középső garnitúrának, mint aki tudja a dolgát, pedig mindig rögtönöztem, hogy most mit is kéne csinálnom.

Na azok is tényleg kamaszodnak és szinte hohasem az van amit én akarok, pedig én egy cefettül egy akaratos gyermek vagyok és ha nem az van amit én akarok akkor kiborul a bili vagy máshogy betelik a pohár. Na jóóóóóó ez csak a tyúkoknál.

Aztán akartam menni a fürjeknek enni és inni adni, mert a falukútnak kevés a hozama és három négy óránként van egy fél óráig, max egy óráig van víz, pedig tegnap reggel, meg tegnapelőtt este is szakadt az eső. Na de mikor megláttam, hogy milyen sok homokot ki bírtak szórni, nameg üríteni is tudnak elég sokat.

És a kocsimosó kefével felsepregettem és a lapáttal felszedtem és beletettem a homokozójukban, mert olyan lelkesen kapirgáltak benne, hogy nem volt szívem kihajítani a tyúkoknak. Na aztán vittem nekik vizet és mikor a kaját azaz darát tettem be kiszaladt az egyik és hogy tetézem a csúcspontot az amelyik a legvadabb és amelyik elég molett létére imád röpülni.

A paletta alól a szomszéd néniknek  fiának a műhelyének a hátuljáig szaladt és aztán uzsgyiiiiiiiii. Át a szomszéd néni udvarára bementem könnyes szemmel és közöltem a rossz hírt apával is aki egyből szólt, hogy szóljak Ági néninek, hogy hátha ott van még.

Ági néninek a kutyája Virslikének a nővére, mert az előző alomból való és utál engem rákezdett ugatni én meg teljes erőből kiabáltam, hogy Ági néniiiii!. Szegény néni már hatvan sok éves de nagyon vidám és nem úgy néz ki, mint egy hatvan hét akármennyi éves néni.

Közöltem vele, hogy miért jöttem és már szaladtunk is a hátulsó udvarra. Felcsillant a két szemem, mint Petinek, az Iskolatáska című dalban. Ott volt az én kis gyöngyvirágom. Beszaladt valami vasak közzé és Ági néni elkapta. Aztán ideadta és majdnem kirepült a kezemből.

Megköszöntem szépen, mint egy jólnevelt fiú, vagyis csak úgy csináltam. Aztán hazajöttem és levágtam az evezőtollait, ami még eddig sohasem csináltam. Betettem az ólba. Bement a kis dobozkájukba és ott duzzogott. Mikor benéztem hozzájuk még mindig haragudott rám. Nem is csodálom, hisz szegényt nagy stressz érte...

Ez volt a mai hírekben innen a tyúkudvarból majd jelentkezik az Élet a tyúkudvarban híradója.Jó napok kívánok!...

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-a-tyukudvarban.blog.hu/api/trackback/id/tr356631869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.