Élet a tyúkudvarban

Temetés...

2014. szeptember 25. 12:45 - Donkey Hote

Hmmm....

Na itt az a pont ahol már tényleg nem tudom hol áll a fejem. Esküszöm már egyszer ez a csomó gyász már a sírba tesz. Ma három hete annak, hogy az öreg keresztapámat utolsó útjára kísértük, aztán meg most jön ez. Ez már a blognak ez a hat hónapja alatt már a negyedik beszámolója a halálról. Komolyan mondom kikészülök. Már sírni sem tudok.

Mikor múlt pénteken volt a temetés kiadtam magamból és úgy ordítottam, mint akinek húzzák a fogát. Na de most már  megpróbálok megerősödni. De ha valaki egy öt hónapos csirkéjét, főleg az egyik kedvenc csirkéjét. Na de most már nem húzom a szót. Kibököm, de annyira nehéz. Tudjátok Bella meghalt.

Tudom, semmit nem írtam már egy jó pár hónapja külön a brahmákról. Azóta neveket is kaptak. Ugye a négy fajtiszta brahmáról már írtam, ők köszönik jól vannak. Két kakasnak és két tojónak indult, de végül egy kakashoz és három tojóra váltott.

Az én leges leges legkedvesebb tojóm Tamarin -tudom elég hülye név, de nekem tetszik-, aztán jön Szinti. Szinti a legszebb tojó és a legkisebb fajtiszta is. Nagyon vad. Aztán jön Olívia. No Olívia, a drága először kakasnak indult, kicsi kora óta kakasnak nézett ki. A szárnyas vizsgáláson is.

Még a szüleinek a gazdája, akinek teljesen  nagy meglepetésemre hatvan brahmája van -bevallom én nem szeretnék annyit, mert akkor mindegyikhez kötődök és aztán jön a kés és egy meccsen anyámékkal, hogy ezt most miért kelletett-. Olívai egy két hete váltott át csajjá, vagyis ennyi ideje látszott . Ő a legnagyobb csajszi az egész családban. Én nagyon szeretem őt is.

Aztán ott van az én kedvenc kakasom Joe. Egy hatalmas nagy kakast képzeljetek el. Akkora két nagy szartaposója van, hogy el sem hinnétek, és milyen könnyűek, de hogy mindenik kiámbrándítcsak mindenkit csak a toll nagy. (Már a szomszéd nénit, Papp mamát és még sorolhatnám, hogy kit sikerült kiámbrándítcsak...) Na ők a fajtiszták. Aztán ott van Béla, aki a korcs kakas és ott van a megboldogult Bella.

Ő nem nagyon volt odáig meg vissza értem, de én nagyon szerettem őtet. Úgy szerettem, mintha a második Tamát. De nem tartott sokáig. Nagyon fog hiányozni, mert ha tökre véletlenül bejöttek, az előszobába nem kiabálom többet azt, hogy Bella, menj kifele, vagy mikor zavarom őket a hátsó udvarra, menjél már, nem érek rá egész nap, Bella szedd a sátorfádat. És még sorolhatnám.

Na de mára csak hatan maradtak. Nincs baj a matek tudásommal, mert Joe-n, Tamarinon, Szintin, Olívián és Bélán, és Bellán kívül még van egy brahma, aki 60% korcs. Utoljára ő lett felfedezve, mert tudtam, hogy hét brahma kelt ki (volt annyi eszem, hogy a tojáshéjra ráírtam, hogy B, azaz brahma). Na ott kutakodtam, mikor megláttam ezt a tojót, aki a legelviselhetetlenebb csirke. Komolyan, olyan kotnyeles.

Na aztán néztem az Animal Planeten egy filmet, ahol az egyik kiskutyát vagy macskát már nem emlékszem Magic-nak (ejtsd. Megic). Nagyon megtetszett ez a név és minden elitbe tartozó csirkének van neve, így elneveztem Magic-nak. 

Na de vissza a temetésre. A temetést még halála napján hajtottam végbe, mert nem nagyon szeretek megindult állatokat temetni. Mentem kapával kiástam egy harminc centi mély fél méter hosszú, húsz centi széles gödröt és koporsó nélkül a föld alá került. Mivel Zsebpityi mellett volt hely, így Zsebpityi mellé került.  

Mentem a krumpliföldre, amin idén olyan gubics krumplik lettek, hogy jó lesz majd a nyusziknak és ástam ki egy kis földet. Nagyon puha ázott föld volt. Na ha már a Belláét feltöltöttem , akkor már harmadjára, de feltöltöttem a Zsebpityijét is.

Most töltöttem fel egy két hónapja, mert kapott egy levágott sörös üveget, és abba néhány szál virágot néha-néha ha kimentem a kertbe. Na akkor már kapott Bella is egy ilyen "vázát", bele valamilyen virágot amit édesanyám vetett még a tavasszal. Aztán rátettem egy fűzfából készített koszorút. Egy deszkadarabból készítettem neki egy amerikai stílusú fejfát, mert ez Zsebpityinél is bevált.

No azán bepakoltam és mentem és lefényképeztem. Úgy gondoltam, hogy a Zsebityiére is kíváncsiak vagytok, így lefotóztam azt is. Na madj írok, és tudom, hogy beígértem a kasok vágását, de még nem volt rá alkalmam, sem időm, hogy megszerkesszem a képeket, mert a képek megvannak, de annyi minden hír is van, hogy nem tudom mikor lesz rá alkalmam. 

 Fénykép0037.jpgFénykép0040.jpgFénykép0039.jpgFénykép0041.jpg

 És most jöjjenek az én büszkeségeim:082.JPG089.JPG086.JPG077.JPG075.JPG100.JPG099.JPG102.JPG096.JPG 

És most jöjjenek a csoportlépek:

"Egyedül is jó inni, de a tesókkal még jobb"                                                                                                 
092.JPG "Traccsparti a tesómmal"090.JPG "Ha már Bella meghalt jó lesz nekem Szinti is"                                                                                    
076.JPG

 "Már csak ti maradtatok nekem, de ha betegek vagytok, fáztok, árulkodni akartok vagy csak egy kis szeretetre vágytok itt leszek én a gazdátok"               - Donkey Hote

Ez a dal szerintem most illik ide.

Donkey Hote 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-a-tyukudvarban.blog.hu/api/trackback/id/tr236693351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.