Élet a tyúkudvarban

Kakasból vasárnapi ebéd

2014. október 01. 15:41 - Donkey Hote

Lehet, hogy a cím nem a legjobb és a legszebb, de most improvizálnom kelletett, mert mivel megkezdődött a suli, szinte semmi időm sincs, csak egy két óra, amit igyekszem pihenéssel, meg Virslikével, meg a tévé mellett tölteni. Elég nekem, ha magyar idő szerint kettőkor hazaérek, kajálok aztán uccu az íróasztalhoz, de ha valaki állatorvos akar lenni meg is kell ám azért dolgozni.

Aztán kábé egy olyan öt óra van, kell menjek Lunát megitatni, vagyis kelletett, mert szegénykém meghalt. Aztán ha még világos van Virslikével játszom egy negyed órát, aztán összeszedem azt a csekély tojást a tyúkoktól meg a fürjektől, akiket most tojató tápozok, mert van rá egy kliensem. Két fészkük van az egyik a tojató egyik sarkában, és a másik a homokozójuk bal sarkában van. A minap az egyik olyan gyenge héjú tojást tojt, hogy a tenyeremben kettétört.

Na aztán jó eséllyel pihenek egy olyan hétig, aztán bezárom a tyúkokat. No aztán már mosakodás, fekvés az ágyba. Van az Anyátok Közt, amit néha megszoktam nézni és jót nevetek a csomó hülyeségen, aztán pedig van a Dr Csont vagy az ami, azt megnézem és aztán alszok. Ha van olyan napom, hogy írjak akkor írok, mert nem azért alapítottam, hogy ne írjak. Na de csapjunk most már bele. 

Már régebben is ígértem, hogy megírom, de midig közbejött valami más, fontosabb. Már a nagy csapatból a tizenöt kakasból mára csak három él. Abból is a kopasznyakú kakas, amelyik kukorékol meg az ikertestvére (na jó nem nagyon hasonlítanak), meg egy fehér, akitől nemsokára megszkapálok.

Na most két kakas lett az áldozat. Édesanyám kábé vagy háromszor cseszett le, hogy hogy kicsesztem vele mert volt mit kaparnia. Mikor főzte a levest olyan kékes lett a lé, hogy ki kelletett borítania és csak egy kicsi maradt, amit még meg lehetett menteni. Nagyon finom volt, mert Papp mama kockatésztájával ettük.

Sajnos kép nem lett róla, mert egy elfelejtettem, kettő meg lemerül a fotógép. Aztán miután először megettük a zöldség répát a zúzájával, májával, vérével. Miután megettük mentünk templomba, ahová a gyász miatt mentünk.

Miután hazaértük, megettük a levest és aztán nem tudom magyarul hogy mondják megcsináltuk Punga Magica-ba. Szerintem zacskós húsnak nevezik, de nem tudom. Aztat a fater fincsi krumplipüréjével megettük. Nagyon finom volt és mi hárman, mert nincsen testvérem (szerencsére) megettük. 

Az áldozat egy fekete kakas volt aki nagyon egy alattomos idegesítő szemétláda volt. A másik egy gatyás fekete kopasznyakú volt, akit már vagy háromszor megvertem, mert bántotta a kicsiket. Na de most már ezer a dolog és mind sürgős, majd jelentkezem, de nem ígérgeteg. 

Fénykép0675_1.jpgFénykép0677.jpgFénykép0678.jpgFénykép0680.jpgFénykép0681.jpgFénykép0683.jpgFénykép0685.jpgFénykép0687.jpg 

  Donkey Hote

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-a-tyukudvarban.blog.hu/api/trackback/id/tr916695871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.