Élet a tyúkudvarban

Hírek a tyúkudvarból

2014. december 12. 17:00 - Donkey Hote

Ideje volt már írjak a tyúkudvarról is. Már több, mint másfél hónapja semmi hírt nem írtam a tyúkokról. Hasznos és fontos az információ átadás, de szerintem egy kicsit sűrűbben kéne írnom a tyúkokról. 

Rengeteg dolog történ, de kezdjük az elején. Mondjuk a tyúkok vs malacokkal. Meg van a második áldozat. Csak azt nem helyben nyírták ki, hanem még csóró jérce két napot szenvedett és a rucaólban, fájdalmas halált halt. A lába a szószoros értelmében az égnek állt.

És aztán ki lett a hibás? Hát a jérce. Szerintem meg az a két zabagép. Na ezt merd megmondani anyáméknak. Nagyon hars ember vagyok és persze, hogy megmondtam nekik. Jól beolvastam nekik, de három egy ellen, hát vesztettem. A harmadik a nagyi. Mindig az én pártomat szokta fogni, de most nem. Mindig azt mondja, hogy ne üssem, mert meglátszik a szalonnáján. Most anya vette észre és azt mondta, hogy megrúgta. 

Na most nehogy ilyen állatkínzóknak képzeljetek, nem, csak már én sem meg senki nem bírja cérnával. Egyik pillanatban ezt, másik szavamban azt mondom. Na de ez van. De már nem bírom sokáig és valószínű, hogy egyre jobban gyűlölni fogom őket. Ez van. El kell fogadnom. 

A minap kiszabadultak. Apa megmagasította a korlátot. A korlátajtót tök nehéz leszedni a sarkából. Hát sikerült nekik. De köcsögök. A tyúkólat Rocky sokkal kényelmesebbnek találtat meg otthonosabbnak, és vagy háromszor beszaladt. Na de végül sikerült. Én azt hittem szétröhögöm magam. Minden köcsögnek lehordtam őket. 

Közben történt még egy hír. Három jércém tojik. A piros kopasznyakú, az egyik sárga és a szép barna cirkás. jérce. Azon kívül tojás nincs. A minap Virsli telehassal jött előre. Szerintem megtalálta a tyúkok új tojóhelyét. Nekem időm nincs.

Eddig tényleg azt hittem, hogy elég, hogyha a nagyit megkérem, hogy szedje össze a tojást, anyáékat, hogy adjanak nekik enni (mondjuk nekik nem is kell mondani). Tévedtem. Mikor betojnak a Fürjház alá, akkor mit csináljak. Fotózni is csak szombaton van időm. Írni az van. Ha nem más csinálok neki. 

Már négykor besötétedik, és még én akkor házit írok. Nem mindenki olyan hülye, mint én, hogy bevállaljon földiből egy plusz Power Pointos bemutatót. 

Na de ha majd lesz időm. Ma voltam Nelu bácsinál (akitől Kaméliát is hoztam) és megdöglött majdnem az összes nyúlja. Én meg még king galambot akartam tőle venni. Kamélia, Magdika és Gyuszkó Nyuszkó is jól van. Magdi és Gyuszkó Nyuszkó még egy ketrecben laknak.

A döntésemet miszerint Aliz és Esztike meghalnak bekövetkezett. Aliz nevét egy életre nem fogom kivésni a fejemből. Most egy három hete vágta le apa. Összeszorul a gyomrom ha rágondolok. Hiányozni fog. Nem élt volna már sokáig. Öt éves volt. Már öt éve felhagytam a nyúltenyészéssel. Most újra nekikezdtem. Majd még szeretnék venni kocákat. 

A tyúkok köszönik, jól vannak. Már aki. Olívia eltűnt, felszívódott. Nagyon sajnálom. Nagyon szerettem szegényt. Na de nincs mit kezdjek vele. Most már rájöttem arra, hogy nincs értelem minek gyászoljam őket. Nagyon szeretem őket, de aki nem életrevaló, annak kámpec. Ez az élet sorja.

Szinti nagyon szép lett. Nagyon gyönyörű. Majd teszek egy képet róla. Szerintem egy kiállításon a 95 pontot megkapná. Így szerintem befuccsolt a tervem. Na de ember tervez Isten végez. 

Én is köszönöm jól vagyok, bár történt egy kis baleset, nem vészes, nyugi. Ma mentem a vécére, mert elvették a vizet. A budiajtót mikor kinyitottam, vagyis nyitottam volna, a fejemre esett. Két méter magas, és 3 cm vastag deszkából van. 

A fürjek is jól vannak. Lámpa megy nekik. Nemrég tojt egy. Kiderült, hogy melyik az és levágtam a farktollából egy kicsit. A másik fehér is kakas, mert a kloákája melletti mirigy elkezdett habot termelni. Nagyon boldog vagyok, legalább így nem kell vegyek még egy kakast. Beilleszkedés, minden, nagyon megviselné. Főleg a magkakas verését is el kéne viselje. Na most lépek.

Képek

10393752_396037497210801_4899970051496466891_n.jpg092_1.JPGdscf1763.JPG020_1.JPGdscf1765.JPGdscf1775.JPGdscf1766.JPG051_1.JPG021_1.JPG067.JPG029.JPG052.JPGdscf1811.JPGdscf1808.JPGdscf1769.JPGdscf1836.JPGdscf1824.JPGdscf1795.JPGdscf1794.JPG

DH

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-a-tyukudvarban.blog.hu/api/trackback/id/tr726955399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.