Élet a tyúkudvarban

Keltetés - 2016.02.21

2016. március 01. 16:10 - Donkey Hote

Nikita nevű tojó papagájom úgy döntött, hogy anyai pályákra lép... Hát ne fogalmazzak erősen, de amiután a harmadik tojást is összetörték betelt a pohár, az ekkor gondoltakat nem nagyon akarom közölni, mert sok csillag lenne benne...

Szóval vettem egy új keltetőt. A régit, a Cleot, utáltam, magas hőfok, sok befulladás, nem tagadom, lehet, hogy a bandzsiságom is közrejátszott, de ezt már nem nézhettem tovább. Apa mondta, hogy látott a Praktikerbe, hát egye fene, megvettem. Egy Puişor (Csibécske) gép, amit másképp IO gépeknek hívnak, forgatós.

Lett még két papagás tojás, azokat beletettem. Aztán az egyiket elejtettem (ki gondolta volna...). Nikita fészket csinált, nagyon elhatározottnak tűnt, visszakapta tojását. Egy fél óra múlva már berepesztette... Feltörtem, volt benne élet...

Araucanaim kemény három tojást tojtak. Jobban mondva Jenna kedves. Már egy hete ott zsuborgattam. Forgattam kitartóan, nehogy a tojás sárgája leragadjon.

Elkeseredésemben belevágtam azt a három tojást a keltetőbe.

Nem akartam róla írni hamar, hátha nem lesz belőle semmi, nem szégyenítem itt magam. Szóval az ötvenegy tojásos keltető három tojással búgott, most a szobámban.

A második nap meglámpáztam a tojásokat, hát azt hittem hanyatt esek... Mind a három tojásban volt élet. Aztán minden este rátettem őket a lámpázóra, és mindennap nyomonkövetem kiscsibéim fejlődését. Napról napra láthatom, hogy abból a kis pöttyből hogyan lesz élet. Felemelő élmény...

Már nagyon várom a kispipiket, jó lesz újra a kis maszatkákat dédelgetni... Közben egy másik jércém, egy júniusi, elhatározta, hogy tojni akar. Szóval remélhetőleg hamarosan újra indul a mandula. Nagyon szeretném az összes kék-zöld tojást kikeltetni, hisz:

264252_343066379116386_1155024447_n.jpg

A kék tojások a "belső erőre" várva...

dscf9556.JPG

DH

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://elet-a-tyukudvarban.blog.hu/api/trackback/id/tr1008424842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zellerlevél 2016.03.06. 08:14:30

És mit csinálsz azokkal a tyúkokkal, amelyikek ilyenkor akarnak kotlani?
Nekem az egyik japánka már egy hete ül, kiveszem alóla a tojásokat, mert nem voltak elkülönítve a tyúkok, nem szeretnék meglepetést... (Nagytestű, kis tojást tojót.)

zellerlevél 2016.03.25. 19:18:21

Mi lett a három tojásból?